DÜNYANIN EN KÜÇÜK 10 ÜLKESİ

Dünya, bu büyük yeşil ve mavi kürenin üzerinde milyarlarca insanı barındırıyor ve tıpkı insanların kendileri gibi ülkeler de oldukça tuhaf olabiliyor ve çok ilginç bazı gerçekleri barındırıyor. Sık sık dünyadaki en büyük, en uzun, en düşük veya en lüks ülkenin hangisi olduğunu merak edenler vardır ve bu belirli ülkenin harikaları nelerdir diyenlerde. Burada dünyanın en küçük 10 ülkesinden bazılarına bakacağız, ancak boyutlarına göre çok küçük olduklarından tuhaf gelebilir, bu yerler halktan peyzaja bazı büyüleyici bilgiler barındırıyor.


10-) Grenada - 344 Km²

Grenadaya da Karayipler , dünyanın en küçük onuncu ülkesidir. 1 Ocak 2016'dan itibaren, Grenada'nın 107.000'den fazla nüfusu var ve gelecekteki bazı ülkelerle karşılaştırıldığında, 133 mil kare büyüklüğünde (344 km²) oldukça düşük bir nüfuslu yer. Grenada, Karayipler Baharatı olarak dünyadaki en büyük hint fıçısı üreticileri olarak bilinir. Ülkedeki en popüler spor krikettir.
Grenada



9-) Malta - 316 Km²

Grenada'nın 107.000 nüfusu ile karşılaştırıldığında, Malta, 1 Ocak 2016 itibariyle 419.500'den fazla kişiyle, hareketli bir imparatorluk, bunu Avrupa'nın en kalabalık ülkelerinden biri yapıyor. Malta Cumhuriyeti 3 ayrı bölümden oluşmaktadır; Gozo, Comino ve Malta. BM'nin 2013 tarihli bir raporuna göre, Malta dünyadaki 48. en mutlu ülkedir. Malta, Calypso'nun Sandy Beach'e, Ramla Körfezi'ne bakan bir mağara olduğu Calypso mağarasına ev sahipliği yapıyor; bu, Calypso'nun Odysseus'u yedi yıl boyunca bir "tutsak" olarak kilitli tutması nedeniyle Homers 'The Odyssey'de bulunuyor "diyerek ona ölümsüzlüğünü garanti ediyor. Onun yanında kaldı, ancak eşi Penelope'ye kaçtı.
Malta



8-) Maldivler - 300 K

Maldivler, 1.192 mercan adasının, 26'sı mercan atolü olarak gruplandırılmış bir adalar olup bunların 200'ü yaşamaktadır; Bu, Maldivler'i Asya'nın en dağılmış ülkesi yapar. Maldivler 1965 yılında bağımsız bir ülke haline geldi ve 1 Ocak 2016'dan itibaren nüfusu 367.000'in biraz altındaydı. İklim değişikliği bu alandaki ciddi bir sorundur, 2009'da o zamanki cumhurbaşkanı ve diğer 13 yetkili, adaların karşılaşacağı potansiyel tehlikelere ilişkin farkındalığı arttırmak için tam dalış kıyafeti giyerek deniz tabanındaki masalara oturdular.
Maldivler



7-) Saint Kitts ve Nevis - 261 K

Bu iki ada ülkesi Doğu Karayipler'de bulunur ve 1 Ocak 2016'dan itibaren nüfus 55.000'de Maldivlerin 6 katından az ve sadece 39 K daha küçüktür, bu güzel yer tabiatıyla önem göstermektedir . Bir aşamada bu ada evi olarak bilinen çok sayıda saygın figürler var, örneğin ABD'nin kurucu atalarından Alexander Hamilton burada doğmuş.
Saint Kitts ve Nevis



6-) Liechtenstein - 160 K

Liechtenstein, ömrü boyunca çok garip bazı olayları olan ilginç bir ülkedir. Ocak 2016 itibariyle nüfus sadece 37.000, bu Maldivler'den 10 kat daha küçüktür. İsviçre ve Avusturya arasında bulunan ülke son derece güvenli bir ülke, son cinayet 1997'de meydana geldiğinde suç oranı önemli derecede düşüktür. Liechtestein, askeri alanda da tuhaf bir tarihe sahip. Mart ayında 2007'de 170 silahlı asker işaretlenmemiş bir sınırda 1.5 km boyunca gezindiğinde ülke yanlışlıkla İsviçre ordusu tarafından istila edildi.
Liechtenstein



5-) San Marino - 61 K

San Marino 1 Ocak 2016 itibarıyla en eski ve en uzun solunan egemen devlet iddiası ve yaklaşık 32,000 nüfuslu bir nüfusa sahip ülkedir. Bunun, Saint Kitts ve Nevis'e kıyasla oldukça yoğun nüfuslu oldukça küçük bir ülkedir. 1861 yılında San Marino hükümeti, o sırada başkan Abraham Lincoln'e bir ittifak kurmak isteyip istemediğini sorarak, ona onurlu bir San Marino vatandaşlığı vereceğini yazdı ve Lincoln bu teklifi kabul etti. Spor konusunda da, özellikle de futbolla ilgili olarak San Marino bu kadar başarılı değil, 1990'da kurulduktan sonra ilk uluslararası kazanımı, Liechtenstein'ı 1-0 yendikten sonra 2004'e kadar başka galibiyet alamadı.
San Marino



4-) Tuvalu - 26 K

Tuvalu, daha önce Avustralya'nın Kuzeydoğu bölgesindeki Ellice Adaları olarak biliniyordu. Adadaki 1 Ocak hastanesi, 1 Ocak 2016'dan bu yana yalnızca 10.000'in altındaki nüfusu için, 384 kişi çalıştırıyor. Adanın deniz seviyesinden en yüksek noktası 16 m yüksekliğindedir. Tuvalu makul derecede tenha bir konumdadır ve 2010'da sadece 2 bin ziyaretçi olmuş ve bunların% 65'i iş amaçlıydı. Bununla birlikte, oldukça tuhaf bir dolaşma sistemi barındırıyor; 1986'da 2 dalgıç su altı mağaraları keşfetmiştir. Binlerce yıl önce adanın, deniz seviyesinin bugüne kıyasla çok daha yüksek olduğunu ve teorik olarak deniz seviyelerinin ne kadar değiştiğini gösterdiğine inanılıyor.
Tuvalu



3-) Nauru - 21 K

Nauru, Avustralya'nın doğusunda bir adadır ve en küçük ada ülkesidir ve 1 Ocak 2016 itibarıyla yaklaşık 10.200 nüfusa sahip olan bu bölge, önceki örneklere kıyasla az nüfuslu değildir. Ülke, şaşırtıcı derecede güzel olmasına rağmen, işsizlikle ilgili gerçek bir meseleye sahiptir; sakinlerin sadece% 10'nu görünüşte istihdam edilmektedir, hepsi hükümettir. Adanın obezite ile ciddi bir sorunu var, bu tip diyabet nedeniyle Nauru'da erkeklerin % 93'ü obezden etkilendiği bir ada ülkesi olarak sınıflandırılıyor ve insanların% 40'ı acı çekiyor .
Nauru



2-) Monako - 2 K

Monako, hepimizin bildiği kadar çok zengin bir ülkedir; Grand Prix'lerin ve diğer sayısız etkinliğin ev sahipliği yapıyor. Ülkenin sınırı Fransa'dır ve bayrağı Endonezya'nın bayrağına çok benzemektedir; bu fark, Endonezya bayrağının daha geniş olmasıdır. Ülkenin en büyük futbol kulübü olan Monako, bayrağı kırmızı ve beyazdan oluşuyor ve Les Rouge et Blanc ya da kırmızı ve beyazlar deniyor. AS Monaco stadyumu olan Stade Louis II, 1 Ocak 2016 itibarıyla 37.500'in üzerinde olan ülkenin nüfusunun yarısını alabiliyor.
Monako



1-) Vatikan Devleti - 0.5 K

Roma, İtalya'da bulunan Vatikan, Papa'nın ve diğer dini figürlerin evi. Sadece 800 kişilik bir nüfusa ve sadece 450 kişinin gerçek vatandaşlığına sahip olması nedeniyle birçok vatandaş aslında başka yerlerde yaşıyor. Egemenlik İtalyan hükümeti tarafından 11 Şubat 1929'da Lateran Antlaşması uyarınca kabul edildi. Vatikan kendi damgalarını basmakta, pasaport ve plakaları yayınlamaktadır, kendi Euro'ları ve kendi bayrağı ve marşı vardır; eksikliği olan yanı vergilendirmedir . İsviçre Muhafızları, Vatikan Şehrini korurken asıl amacı Papa'nın korunmasıdır ve 1506'dan beri Papa II. Julius'un İsviçre'yi kendi koruyucuları olarak işe alması nedeniyle olmuştur.
Vatikan Devleti


Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar