DÜNYANIN EN GÜZEL 10 DAĞI

Doğa, yeryüzünde insanı büyüleyen yerleri ve devamlı kendini yenileyerek değiştiren varlıkların tamamını kapsar. Bunlardan bir tanesi de dağlardır. Kendiliğinden oluşmuş bu devasa yükseltiler bazen çok harika olabilmektedir. Yükseklik dağlar için en önemli faktör olabilir. Ancak tek başına yüksekliğin bir güzellik taşımamaktadır. Yükselti ve görünüşüyle size 10 en güzel dağ listesi. 

10. Ama Dablam - Doğu Nepal

Himalayaların devamı olan Ama Dablam, küresel olarak popüler bir dağdır. Üstünde donmuş şekilde kar bulunur ve yüksekliği 6.812 metredir. Güneybatı sırtı ünlü bir tırmanma noktasıdır. 

Bu dağın zirvesine ilk çıkanlar 1961 yılında, Barry Bishop, Mike Ward, Wally Romanes ve Mike Gill'dir.

Ama Dablam



9. Masa Dağı - Güney Afrika

Bu muhteşem doğa harikası, Cape Town şehrinin tablosu gibi durmaktadır. 1084 metre yüksekliğindeki dağ, doğa severler ve yürüyüşçüler için bir cennettir. Düz tepeli dağın üzerinde yürüyüş parkurları ve dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan bitki ve hayvan türlerini barındırmaktadır.

Masa Dağı


8. Assiniboine Dağı - Kanada

Kanada'nın en güzel dağı konumundadır. 3618 yüksekliğinde zirveye sahiptir. Zirveye ilk ulaşanlar; Christian Hasler, James Outram, Christian Bohren'dir 

Assiniboine Dağı


7. Eiger Dağı - İsviçre

3970 metre yüksekliğe sahip, her yönden muhteşem görünmektedir. İlk tırmanışı 1858 yılında Anderl Heckmair, Heinrich Harrer, Fritz Kasparek, Christian Almer, Ludwig Vörg, Peter Bohren, Charles Barrington gerçekleştirmiştir. 

Eiger Dağı


6. Tre Cime di Lavaredo - İtalya

Dünyaca ünlü Dolomit dağ sıralarında yer alan üç tepeden oluşan bir gruptur. Bir doğa harikası dağ grubu 2999 metre yüksekliğindedir. Zirveye giden hem zorlayıcı hemde kolay yollar bulunmaktadır.

Tre Cime di Lavaredo


5. Fuji Dağı - Japonya

3776 metrelik bu dağ, Japonya'nın simgesi durumundadır. Bu volkanik dağda en son patlama 1707'de gerçekleşmiştir. Bu muhteşem koni biçimli zirve, Japonya'nın simgesi olarak görülüyor. 

Fuji Dağında tırmanmak , hem Japon hem de uluslararası turistler arasında çok ünlüdür. Her yıl 200.000'den fazla insanın Fuji Dağı'na tırmandığı tahmin edilmektedir. Tırmanış sezonu Temmuz ayında başlayıp Ağustos ayında sona eriyor. Fuji Dağı'nın zirvesine çıkmak o kadar da zor değil ve günbatımının görünümü inanılmaz.

Fuji Dağı


4. Cerro Torre - Arjantin

Cerro Torre'nin büyülü dağı, Şili-Arjantin sınırında, Los Glaciares Milli Parkı'nda bulunmaktadır. Aslında, Cerro Torre dört dağ zincirinin bir parçası. Punta Herron, Torre Egger ve Cerro Stand diğer üç dağın adları. 3128 metre yüksekliğindeki Cerro Torre bu dağ grubunun en büyüğüdür.

Cerro Torre'nin en dikkat çekici özelliği, uzun sivri şekli. Tecrübeli dağcılar için bile Cerro Torre dağına tırmanmak çok zordur.

Cerro Torre


3. Denali - Alaska

Kuzey Amerika kıtasında en yüksek doruk olan Denali, 6190 metredir. Denali, ayrıca, Everest Dağı'ndan ve Arjantin'deki Aconcagua Dağı'ndan sonra dünyanın en izole edilmiş üçüncü zirvesi.

Bu muhteşem dağ, Denali Ulusal Parkı'nın ana cazibe merkezidir . Altı milyon dönümlük bozulmamış vahşi doğanın üstündedir. 

Denali


2. Kirkjufell - İzlanda

Kirkjufell, İzlanda'nın Snaefellsnes Yarımadası'ndaki Grundarfjordur kasabasında yer alan 463 metre yüksekliğindeki etkileyici bir dağdır. Aynı zamanda İzlanda'nın en çok fotoğraflanan dağı. Zirvenin yakınında, Kirkjufellsfoss adlı güzel bir şelale de vardır. Eylül ile Ocak arasında büyüleyici kuzey ışıkları görülmektedir.


Kirkjufell


1. Matterhorn Dağı - İsviçre - İtalya 


Matterhorn Dağı



Deniz seviyesinden 4478 metre yüksekliğinde bu doğa harikası İsviçre'nin en yüksek tepelerinden biri ve şekil olarak dünyanın en meşhur dağı olarak gösterilmektedir. Çok tehlikeli olan bu dağa ilk tırmanış 1865 yılında Edward Whymper tarafından gerçekleşmiştir. 

Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar