DÜNYANIN EN ŞAŞIRTICI 10 DEV HEYKELLERİ - İLGİNÇ BİLGİLER

Heykeller genelde sembol olarak yaratılmıştır. Dünyada anıtlar, olağanüstü hayatı övgü vermek ya da özel bir etkinliği anmak için üretilmektedir. Bu anıtların birçoğu anlaşılır  olsada bazıları tuhaf yapılmıştır. Heykeller aynı zaman bir mesaj taşımaktadır. Gelin sizlere dünyanın en şaşırtıcı ve en ilginç 10 heykelini tanıtayım.

10. London Ink Swimmer

İngiltere'nin Londra şehrinde bulunan bu devasa heykel, 14 metre uzunluğunda 3 metre genişliğindedir. Bu görkemli heykeli inşa etmek için 400 - 800 heykeltıraş çağrılmıştır. 

London Ink Swimmer


9. Louise Bourgeois'in Örümceği

Paslanmaz çelik ve mermerden yapılmış 9 metre uzunluğunda dev bir örümcektir. Louise Bourgeois dev heykelini 85 yaşında yapmıştır.

Louise Bourgeois'in Örümceği


8. Monywa Buda Heykeli

 Dünyanın en büyük Buda Heykelidir. Buda'nın öldükten sonra nirvana içine girmesini temsil eder. Bu muazzam figür 90 metre uzunluğunda, 20 metre uzunluğundadır. Monywa uzanmış şekilde, girişi arkadadır ve içi boştur. İçinde 300 adımlık bir alanı vardır. 1991 yılında yapılan bu dev heykel içinde, 9 bin küçük buda görüntüsü vardır.

Monywa Buda Heykeli


7. Sihirli Musluk Heykeli

Bu musluk İspanya'da bulunmaktadır. Gökyüzünde yüzen musluk, sonsuz bir suyu temsil ediyor. Musluğun ucundan devamlı su akmaktadır. Onu ayakta tutan şey ise suyun içine gizlenmiş borudur.

Sihirli Musluk Heykeli


6. Büyük Gümüş Köpek

Colorado'nun Denver şehri Hayvanat bahçesinde duran bu devasa heykelin boyu 6 metredir. 90 binden fazla köpeğin etiketleriyle oluşturulmuştur. Gündüzleri güneşte parlayan büyük heykelin, akşamları da LED ışıklarıyla barınağa gelenleri ağırlıyor.

Büyük Gümüş Köpek


5. Canavar Testere Heykeli

Tokyo Uluslararası Sergi Merkezi önünde duran dev testerenin boyu 15.4 metre uzunluğundadır. Claes Oldenburg ve Coosje Van Bruggen tarafından hazırlanan dev testere heykeli, sanatseverleri, meraklı gözlemcileri ve mizah duygusu ile turistleri cezbetmektedir. 

Canavar Testere Heykeli


4. Rüya Kız Aziz Helen Heykeli

İngiltere'de bulunmaktadır. Rüya heykeli 14 katmanlı olarak inşa edilmiştir. Yapımında kendini temizleme özelliği bulunan titanyum dioksit kullanılmıştır. Her bir parçası için ayrı ayrı kalıplar yapıldı. Yapımı ise 60 gün sürmüştür.

Rüya Kız Aziz Helen Heykeli


3. Forever Marilyn Heykeli

Kaliforniya'da bulunan Forever Marilyn, Seward Johnson tarafından tasarlanan dev bir Marilyn Monroe heykelidir. Heykel 1955 yapımı Yaz Bekarı filminden alınmış en önemli Monroe imgelerinin birtanesidir. 2011 yılında yapılmış ve 7.9 metre yüksekliğindedir.

Forever Marilyn Heykeli


2. Die Badende Heykeli

Almanya'nın Hamburg kentinde bulunan heykel, Oliver Voss tarafından 2011 yılında Binnelalster Gölü için yapmıştır. Köpük ve çelik heykel yaklaşık olarak 4 metre yüksekliğinde 30 metre uzunluğundadır. 

Die Badende Heykeli


1. Kaşık ve Kiraz Heykeli



Geldik Dünyanın En Şaşırtıcı 10 Dev Heykelleri listesinin bir numarasına. Claes Oldenburg ve eşi Coosje Bruggen tarafından İngiltere'de yapılmıştır. Yapımı, İngiltere'deki gemi yapım bahçesinde yapılmıştır. Kaşığın ağırlığı 2630 kilogram, kirazın ağırlığı ise 544 kilogramdır.

Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar