BİLİM TARAFINDAN DESTEKLENEN 9 ANTİK UYGULAMA

9. AKUPUNKTUR

  • İlk belgelenme tarihi M.Ö. 100 'lü yıllarını göstermektedir. Çin'de başlanan akupunktur tedavi yöntemi daha sonra bütün dünyaya yayılmıştır. İngiliz Akupunktur Konseyi, çok sayıda obezitenin akupunktur sayesinde olumlu sonuç verdiğini ortaya çıkarmıştır. Vücudun belirli yerlerine iğnelerin batırılmasıyla uygulanmaktadır.


Akupunktur


8. MEDİTASYON

  • Batı dilindi sözcük anlamı derin düşünme anlamına gelmektedir. Birçok kültür ve dinde uygulanan manevi arınma tekniğidir. Bazı çalışmalar göstermişki meditasyon yapan kişi sabırlı, mutlu, kendine güvenen, sakin, kaygısız ve depresyondan arındığı görülmüştür. 
Meditasyon


7. MÜZİK TERAPİSİ

  • Müzik, birçok insan hayatının önemli bir parçasıdır. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi vardır. Araştırmalar sadece müzik dinleyen kişinin stresini azalttığı görülmüştür. 
Müzik Terapisi


6. ENERJİ ŞİFASI (REİKİ)

  • Reiki, stresi azaltmak için kullanılan Japon tekniğidir. Arizona üniversitesinde yapılan araştırmayla, Reiki'yle fizik tedavi karıştırıldığında omuz ağrısı çeken hastanın ağrısının azaldığı gözlemlenmiştir. Ayrıca kan basıncını azaltarak hastaya rahatlama hissi yarattığı görülmüştür.
Reiki


5. ÇİGONG

  • 2016 yılında Çingong'un yaşlılarda zihinsel dikkatin spesifik etkisine ilişkin araştırma yapılmıştır. Yaşlılar üzerinde yapılan araştırma 16 hafta sürmüş, katılan yaşlılarda katılmayan yaşlılara göre belirgin iyileşme görülmüştür. 
Çigong


4. MANTRA

  •  Genellikle Sanskritçe olan dini hece veya şiirdir. Kullanımı mantra ile ilişkili ve okul ve felsefesine göre değişiklik gösterir. Esasen ruhani kanallar olarak kullanılırlar, kelimeler ve oluşan titreşimlerden faydalanarak kişinin daha yüksek bir bilince ulaşmasını amaçlar. Diğer amaçları, dini törenlerde bolluğa sahip olmak, tehlikeden uzak olmak veya düşmanları elemek içindir.
Mantra


3. HİPNOZ

  • Hipnoz, dünya genelinde bilinen bir tedavi yöntemidir. Sigara bağımlılığından, kilo verme ve fobiden kurtulmak için kullanılan bir yöntemdir. Mount Sinai Tıp Fakültesi'ndeki bir araştırma ekibi, 2007 yılında göğüs kanseri hastalarında ameliyattan önce hipnoz kullanılması, operasyon süresince uygulanan anestezi miktarını azaltmakla kalmayıp, aynı zamanda ağrı, bulantı, yorgunluk, rahatsızlık hissi ve boşalımda duygusal üzünme, standart prosedürlerle kıyaslandığında büyük oranda azaldığını söylemektedir. İşlemin süresi ve masrafı da önemli ölçüde azaldığını gözlemlemişlerdir.

Hipnoz


2. AKUSTİK LEVİTASYON

  •  Ses dalgalarını kullanarak maddelerin yerçekimine karşı koymasını sağlamaya akustik levitasyon denir. Bazı inanların Giza Piramitlerini ve Machu Pichu gibi devasa yapıların akustik levitasyonla yapıldığına inanmışlardır. Hastalar üzerinde de tedavi etkisine sahip olduğu görülmüştür.
Akustik Levitasyon


1. AROMATERAPİ

Aromaterapi
  • Yaklaşık 6000 yıllık bir geçmişe sahip olan aromaterapi’nin ilk olarak mumya yapımında eski Mısır uygarlığı tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Aynı çağlarda, eski Çin uygarlığı tarafından da aromaterapi yağları ve bitkileri tanrıya olan şükranın bir ifadesi olarak kullanılmaktaydı. Aromaterapinin tedavi ve güzellik maksadıyla kullanımı ise ilk olarak eski Yunan medeniyetlerinde ortaya çıkmıştır. Roma İmparatorluğu devrinde aromaterapi banyo sonrası masaj teknikleriyle kullanım alanı buldu. Eski Romalılar aromaterapi yağlarını eski Arap ve Hint medeniyetlerinden getirtiyorlardı. Günümüzde kullanıldığı şekliyle modern aromaterapinin babası en:Dr.René-Maurice Gattefossé’dur.

KAYNAK:

http://www.bilgiustam.com/

Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar