DÜNYANIN EN ÜNLÜ 10 MERDİVENİ

10. Kanyon Merdiveni (Ekvator)

Pastaza Nehri üzerindeki ünlü Paílón del Diablo Şelalesinin yakınında bulunmaktadır. Ekvator'un en önemli turistik merkezlerinden biridir. 

 Kanyon Merdiveni


9. İspanyol Merdivenleri (İtalya)

İtalya'nın Roma kentinde bulunur. 1723 yılında İspanyol Kilisesiyle ve Bourbon İspanyol Elçiliği arasındaki bir bağ oluşturmak için inşa edilmiştir. 135 basamakla Trinita dei Monti Kilisesi’ne meydandan ulaşım sağlamaktır.

İspanyol Merdivenleri


8. Potemkin Merdivenleri (Ukrayna)

Ukrayna'nın Odessa şehrinde bulunur ve şehrin sembolüdür. İlk yapıldığı yıl (1837- 1841) 200 basamaklı inşa edilmiş ancak limanın genişletilmesiyle 8 basamak toprağa gömülmüştür. 1925 yılında, Potemkin Zırhlısı filmin burada çekilmesinin ardından dünyada tanınmaya başlamıştır. KAYNAK

Potemkin Merdivenleri


7. Bueren Dağı (Belçika)

1881 yılında askerlerin şehrin tepesine doğru güvenli şekilde tırmanmasına yardımcı olmak için inşa edilmiştir. Merdivenler 374 basamakla günümüzde tahrip olan Hors-Château Kalesi'ne gitmektedir. 

 Bueren Dağı


6. Santorini Merdivenleri (Yunanistan)

1715 yılında dağda yaşayan dağ sakinleri daha rahat bir iniş için bu merdiveni yaptırmışlardır. Daha sonra geliştirilerek eşek ve teleferikle de inilmeye başlanmıştır. İsteyende 657 basamaklı merdivenden çıkabilmektedir.


Santorini Merdivenleri


5. Sigiriya Aslanlar Kayası (Sri Lanka)

200 metre yükseklikteki kayaya, 1.200 adımlık merdiven yapılmıştır. Bir zamanlar kralın kalesi olmuş, daha sonra ise Budist manastırı haline gelmiştir. Dünya Miras Listesin'de yer alan bu dev kayanın tarihi M.Ö 3. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 

Sigiriya Aslanlar Kayası


4. Baha'í Bahçeleri (İsrail)

Hayfa şehrinde bulunur ve UNESCO Dünya Miras Listesi arasındadır. 1.700 civarı merdiven bulunmaktadır. Çevresi akarsu ile çevrilidir.

Baha'í Bahçeleri


3. Schlossberg Merdivenleri (Avusturya)

Graz şehrin her yerini ve tepedeki saat kulesi olan Schlossberg Saat Kulesini görebilmek için 260 basamaktan oluşan Schlossberg Merdivenleri'ni tırmanmak gerekiyor. 

Schlossberg Merdivenleri


2. Kaplan Mağrası Tapınağı (Tayland)

Merdiven, Budist tapınağına gitmekte ve tapınakta Buddha heykeli bulunmaktadır. Zirveye 1237 adımlık merdivenden çıkılır. Ayrıca merdivenin diğer bir kolu ise kalker mağrasına gitmektedir. 

Kaplan Mağrası Tapınağı


1. Chand Baori (Hindistan)

Hindistan'nın Rajasthan eyaletinde bulunmaktadır. M.S 9. yüzyılda inşa edilen Chand Baori, 16 basamaklıdır ve şehrin su ihtiyacını karşılamak için inşa edilmiştir. 3.500 basamaklı merdivene sahip olan su deposu, Batman Kara Şövalye Yükseliyor  (The Dark Knight Rises) filminde de yer almıştır.

Chand Baori

Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar