DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 SPOR ETKİNLİĞİ

10. Ulusal Basketbol Federasyonu (NBA)

6 Haziran 1946 yılında Amerika'nın New York şehrinde Amerika Basketbol Birliği (BAA) olarak kurulmuştur. NBA oyuncularının maaşı dünyanın en yüksek ücretli sporcuları arasında gösterilmektedir. Amerika Birleşik Devletlerinde basketbol ulusal yönetim olarak kabul edilen aktif bir üyesidir. Ayrıca dünyanın önde gelen profesyonel basketbol ligi olarak kabul edilmektedir.

 NBA


9. Formula 1 Yarışı (F1)

Monako'dan Singapur'a kadar tüm dünyada birçok yarış pistine sahip küresel spordur. Bu tehlike yarışların tarihi 1920'lere dayanmaktadır. İlk dünya şampiyonası ise 1950 yılında İngiltere'de yapılmıştır. Sır gibi saklanan askeri projelerle yapılan araçlar, hem yarışçı rekabetini artırmış hemde araç rekabetini. 

F1

8. Ragbi Dünya Kupası (IRB)

Rugby Dünya Kupası, Uluslararası Rugby Kurulu tarafından organize edilen ve 1987'den beri her dört yılda bir düzenlenen uluslararası bir Ragbi birliği yarışmasıdır. Mevcut Turnuva modeli, ev sahibi ülkede her ayda bir iki ülke takımı karşılaşır. Kazananlara William Webb Ellis Kupası verilir. 

Ragbi Dünya Kupası

7. Fransa Bisiklet Turu

Yarış ilk olarak 1903 yılında Amaury Sport Organisation tarafından yönetilen "L'Auto" dergisi için kağıt satışlarını artırmak üzere düzenlendi. Turlar ilk başta Fransa etrafını dolaşarak gerçekleşmiş, daha sonraları ise civar ülkelere de gidilmiştir. Modern Tur genelde 21 günlük aşamaya sahiptir ve 3,500 km'den fazla olmamaktadır. En kısa ve en uzun turlar ise 1904'te en kısa 2.928 km, 1926'da en uzun 5.745 km'dir.

Fransa Bisiklet Turu


6. Wimbledon Tenisi

Dünyanın en eski tenis turnuvasıdır. 1877'den beri Londra'nın Wimbledon kentinde All England Club'da düzenlenmektedir. Avustralya Açık, Fransa Açık ve İngiltere Açık olmak üzere 3 bölümden oluşmaktadır. İsmini Binbaşı Wibledon'dan almaktadır.

Wimbledon Tenisi


5. Süper Cupa 

Amerika Birleşik Devletlerinde, profesyonel futbolun en üst seviyesindeki Ulusal Futbol Liginin (NFL)'nin yıllık şampiyonluk maçıdır. Amerikan Futbolu, ABD'de en büyük spor ve televizyon organizasyondur. Nerdeyse her yıl sadece Amerika'da 111 milyon izleyicisi vardır. İngiltere, Meksika ve Kanada'da popülaritesi artmaktadır. 

Süper Cupa


4. Kriket Dünya Kupası

Uluslararası Kriket Konseyi (ICC) tarafından her dört yılda bir düzenlemektedir. İlk Kriket Dünya Kupası (ODI) yarışması 1975 yılında İngiltere'de düzenlenmiştir. 

Kriket Dünya Kupası

3. UEFA Şampiyonlar Ligi

Başlangıçta Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası veya Avrupa Kupası olarak bilinen UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa'daki en iyi futbol kulüpleri için 1955 yılından bu yana Avrupa Futbol Federasyonu (UEFA) tarafından düzenlenen yıllık kıta kulübü futbol yarışmasıdır. Dünyanın en prestijli turnuvalardan biridir ve Avrupa futbolunun en prestijli kulüp yarışmasıdır.

UEFA


2. FIFA Dünya Kupası

Şampiyona, İkinci Dünya Savaşı nedeniyle 1942 ve 1946 hariç açılış turnuvasından bu yana dört yılda bir düzenlenmektedir. Turnuvanın mevcut biçimi, şampiyonluk için yarışan 32 takım içeriyor. 

 FIFA


1. Olimpiyat Oyunları

Olimpiyat Oyunları


Olimpiyat Oyunları büyük bir uluslararası etkinliktir ve binlerce sporcunun çeşitli yarışmalara katıldığı yaz ve kış sporlarını içeren en büyük spor etkinliğidir. Olimpiyat Oyunları, 200'den fazla ülkenin katılımıyla dünyanın en önde gelen spor rekabeti olarak değerlendiriliyor. Oyunlar şu anda her biri dört yılda bir olmak üzere Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları'nda dönüşümlü olarak, iki yılda bir düzenleniyor. 13.000'den fazla sporcu, Yaz ve Kış Olimpiyatlarında 33 farklı spor dalında ve yaklaşık 400 etkinlikte yarışıyor. Geçtiğimiz 50 yıl boyunca Olimpiyat Oyunları en pahalı oyunlar, Londra 2012 (14,8 milyar ABD doları), Barcelona 1992 (11,4 milyar ABD doları) ve Montreal 1976 (6 milyar ABD doları) olmuştur.

Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar