DÜNYANIN EN ZOR 25 DİLİ

Farklı bir dil öğrenmek eğlenceli olabilir. Sadece akranlarınız arasında bir ayrım yapmakla kalmaz, aynı zamanda tamamen farklı kültürlerle etkileşime girme arayışını da açar. Bununla birlikte, bazı dillerin diğerlerinden daha kolay öğrenilmesi söz konusudur.

25. Tagalog

Bir Avustronezya dili olan Tagalog, Filipinlerin toplam nüfusunun neredeyse dörtte birinin konuştuğu dildir.
Tagalog


24. Navaho Dili

 Amerika Birleşik Devletleri'nin güneybatı kesiminde konuşulan ve yaklaşık 120.000 ile 170.000 konuşanının bulunduğu Güney Athabasca dillerinden biridir.
Navaho Dili


23. Norveççe

Bu Kuzey Germen dili, Norveç'in ulusal dilidir. Norveççe, İsveççe ve Danca ile birlikte, İzlandaca ve Faroe dili gibi İskandinav dillerinin diğer değişkenleri ile anlaşılırdır. Aynı zamanda İskandinav Konseyi'nin çalışma dillerinden biridir.
Norveççe


22. Farsça

Farsça dili, Hint-Avrupa dillerinin İran dalına aittir ve ağırlıklı olarak Afganistan ve İran'da, ayrıca Tacikistan'da ve Fars nüfuz sahibi diğer ülkelerde konuşulmaktadır. Bu dil, Orta Farsça dil olarak adlandırılan Sasani kökenli Pers'in edebi dilinin devamı olarak biliniyor ve yaklaşık 110 milyon kişi bu dili dünya çapında konuşuyor.
Farsça


21. Endonezya Dili

Yüzyıllar boyunca, Endonezya dili tüm Endonezya takımadalarının birer dilidir. Endonezya dünyanın dördüncü en nüfuslu ülkesi olduğu için dünyanın en yaygın konuşulan dillerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Endonezya Dili


20. Flemenkçe

Bu dil çoğunlukla Hollanda, Belçika ve Surinam'da konuşulan Batı Germen dilidir. Halen Aruba, Sint Maarten ve Curacao'da resmi statüye sahiptir;  Avrupa'nın ve Amerika Birleşik Devletleri'nin birçok yerinde. Flemenkçe dili, İngilizce ve Almanca ile yakından alakalıdır ve Germen çatılığını gramer işareti olarak kullanmaz.
Flemenkçe


19. Slovence

Sloven dili, Güney Slav dil grubunun bir parçasıdır ve çoğunlukla Slovenya'da olmakla birlikte dünyada 2.5 milyondan fazla kişi tarafından konuşulmaktadır. Bu dil, Avrupa Birliği'nin resmi ve çalışan 24 dilden biridir ve Üst ve Alt Carniolan lehçesi gruplarına dayanmaktadır.
Slovence


18. Afrikaans Dili

Batı Germen dili olan Afrikaans, Namibya ve Güney Afrika'nın yanı sıra Zimbabve ve Botsvana'lılar tarafından da konuşulur. Farklı Flemenkçenin ağızlarından bir dalı olarak kabul edilir ve bu nedenle Flemenkçe'nin bir dili olarak kabul edilir.
Afrikaans Dili


17. Danca

Danca, dünyada altı milyondan fazla kişinin konuştuğu şu anda azınlık dil statüsüne sahip Kuzey Germen dilidir. Grönland'da, toplam nüfusun yaklaşık% 15-20'si bu dili konuşuyor. İsveççe ve Norveççe dilleri ile karşılıklı olarak anlaşılır ve Old Norse'nin torunudur.
Danca


16. Baskça

Bask, İspanya'nın kuzeydoğu kesiminden güneybatı Fransa'ya kadar uzanan Bask Ülkesi'nin atalarının dilidir. Bask bölgesinin toplam nüfusunun neredeyse% 27'si bu dili konuşuyor.
Baskça


15. Galce

Galce Dili, Galler'de kullanılan Celtic dillerinin Brythonic dalının bir parçasıdır. Bu dilde "Cambric", "Cymric", "Kambriyen" ve "İngiliz dili" de deniliyordu.
Galce


14. Urduca

Daha yaygın olarak Urdu Modern Standardı olarak bilinen bu dil Hindustan'daki Müslümanlarla normalde bağlantılıdır. Urdu da Pakistan'ın resmi ulusal dilidir. Hindistan Anayasası'ndaki 22 programlı dilden biri, karşılıklı olarak Standart Hintçe ile anlaşılır ve gramer ve temel yapı açısından Hintçe ile aynıdır.
Urduca


13. İbranice

İbranice, Afroasiatic dil ailesine ait Batı Semitik bir dildir ve ilk önce M.Ö. 10. yüzyılda eski İbraniler ve İsrailliler tarafından kullanılmıştır.
İbranice


12. Korece

Korece, Kuzey ve Güney Kore'nin resmi dilidir ve dünya çapında 80 milyondan fazla kişi tarafından konuşulmaktadır.
Korece


11. Sanskritçe

Hinduizm, Jainizm ve Budizmi birincil konjonktür dili olarak düşünen Sanskrit, Proto-Indo-İranlı ve Proto-Indo-Avrupa kökenli Eski Hint Aryanının bir lehçesi. Ayrıca Hindistan'ın 22 programlı dili arasında listeleniyor ve zengin, geniş bir tiyatro ve şiir geleneğinin yanı sıra felsefi, teknik metinleri de kapsıyor.
Sanskritçe


10. Hırvatça

Hırvatça, Sırpça-Hırvatça dilin standartlaştırılmış çeşididir ve Avrupa Birliği'nin resmi dillerinden biridir. Doğu Hersek'in lehçesine dayanıyor ve Karadağ, Standart Sırp ve Boşnak da dahil olmak üzere birçok başka dilin temelini oluyor.
Hırvatça


9. Macarca

Macaristan'ın resmi dili olan bu dil yalnızca Macaristan toplulukları tarafından değil, aynı zamanda Slovakya, Ukrayna, Sırbistan ve Romanya tarafından da konuşulan bir Avrupa Birliği dildir. Ural dil ailesine aittir ve karşılıklı anlaşılır lehçelere sahiptir.
Macarca


8. Gaelic Dili

İskoç Gaelic olarak da bilinen bu dili, İskoçya yerlileri tarafından konuşulan bir Kelt dili. Goidelic dillerinin bir üyesidir ve Manx ve Modern Irish gibi Middle Irish dilinden geliştirilmiştir.
Gaelic Dili


7. Japonca

Bu Doğu Asya dili, Japonya'nın ulusal dili olup, dünya genelinde 125 milyondan fazla kişi tarafından konuşulmaktadır. Japonic dil ailesinin bir üyesi olan bu dil, Çinlilerle olan yakın ilişkisi ve karmaşık onur bilinci nedeniyle dünyanın en zor dilleri arasındadır.
Japonca


6. Arnavutça

Arnavut dili, Kosova, Alabania, Bulgaristan ve Makedonya Cumhuriyeti halkı tarafından konuşulan bir Indio-Avrupa dili olup, ilk kez eski Karadağ, İtalya ve Yunanistan toplulukları tarafından yüzyıllarca konuşulan bir dildir. Almanca, Yunanca ve Balto-Slavca gibi diğer dillerle sözcük paylaşıyor ancak sözcük dağarcığı diğer dillerden oldukça farklı.
Arnavutça


5. İzlandaca

Bu Kuzey Germen dili, Amerika'nın sömürgesi sonra Danimarka ve İsveç dillerinden büyük ölçüde etkilenmiş bir Hint-Avrupa dili.
İzlandaca



4. Tay Dili

Daha popüler olarak Siamese veya Central Thai olarak bilinen Tay dili, Tayland'ın resmi ulusal dilidir. Tai-Kadai dil ailesinin bir üyesi ve sözlerinin neredeyse yarısı Pali, Eski Khmer veya Sanskritçeden alındı. Tay temelde tonal ve analitiktir, karmaşık yazım ve işaretçileriyle tanınır.
Tay Dili


3. Vietnamca

Vietnam'ın ulusal ve resmi dilinin yanısıra etnik azınlıkların çoğunun birinci veya ikinci dilidir. Vietnamca kelimelerin bazıları, Çinceden alınmadı, ancak günümüzde kullanılan Vietnamca alfabesi, tonlar ve bazı harfler için ek aksanla birlikte bir Latin alfabesidir.
Vietnamca


2. Arapça

Bugünün Arapça dili, 6. yüzyılda ilk kez konuşulan Klasik Arap dilinin torunudur. Bu dil Ortadoğu'dan Afrika'ya uzanan geniş bir yelpazede konuşuluyor. Konuşulan çeşitlerin çoğu anlaşılmaz ve sosyo-dilbilimsel bir dil oluşturduğu söyleniyor.
Arapça


1. Çince

Bir grup dil çeşidi, Çin dili karşılıklı olarak anlaşılamayan birçok form alır. Bu dil toplam dünya nüfusunun yaklaşık beşte biri tarafından konuşulur ve öğrenilmesi en zor diller arasında sayılır. Standart Çin dili, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC), Çin Cumhuriyeti (Tayvan) ve Singapur'da konuşulmaktadır.
Çince

Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar