DÜNYANIN EN ÖLÜMCÜL 6 VİRÜSÜ

VİRÜS

Tehlikeli ve ölümcül virüsler insan ırkını var olduğumuz sürece etkiliyor, ancak dünya büyümeye ve gelişmeye devam ederken, giderek daha fazla virüs ve hastalık yaşanıyor. Zika virüsü muhtemelen bizi etkileyen en yeni salgınlardan biridir ve bu sivrisinek sokmasıyla yayılır ve hamile kadınları ve bebeklerini ciddi şekilde etkiler.

Tıbbi araştırmaların ilerlemesi ve aşıların ve tedavilerin geliştirilmesi sayesinde, bu virüslerin çoğunu, Polio, Kızamık ve Çiçek gibi etkili şekilde önlenebilir, iyileştirilebilir veya yönetilebilir.

Bununla birlikte, modern dünyada bile, karmaşık bilimsel ve tıbbi teknolojinin bize ulaşması durumunda, bizi test etmeye devam eden bazı virüsler hala var. Clinell Direct, bilim adamlarının ve doktorların son buldurmaya çabaladığı  en ölümcül 6 virüs hakkında ayrıntılı bilgi sizler için hazırladılar.



6. Marburg Virüsü

Almanya'da görülmeye başlanan virüs ile 1.377 kişi hayatını kaybetmiştir. Bilim insanları aşı tedavisinin olmadığını söylemektedirler. Virüse yakalanan kişinin ölme olasılığı %24  ile %88 dir.

5. Ebola

Sudan ve Demokratik Kongo Cumhuriyetinde ortaya çıkmış ve 11.315 kişinin hayatını almıştır. Aşı tedavisinin şuan için olmadığını fakat yakın zamanda aşı tedavisinin olacağını söylemişlerdir.

4. Kuduz Hastalığı (Rabies)

En çok Asya ile Afrika da görülmekle birlikte tüm dünyada rastlanır. Geç kalınmadığı takdirde tedavisi yapılabilmektedir. 26 - 55 bin kişi yılda hayatını kaybetmektedir.

3. H.I.V

En çok Batı Afrika da görülmekle birlikte ve tüm dünyada rastlanır. 34 milyon kişi hayatını kaybetmiştir. Hastalığa yakalana kişi ömür boyu tedavi görmezse hayatını kaybeder.

2. Çiçek Hastalığı (Smallpox)

İlk olarak erken uygarlık olan Hindistan ve Mısır da görülmüştür. Bu zamana kadar 300- 500 milyon kişi hayatını kaybetmiştir. İlk başlarda tedavisi yokken sonraları çiçek aşısı geliştirilmiştir.

1. Grip (Influenza)

Antik Yunanistan da ortaya çıkmıştır. Dünya çapında yılda 500.000 kişi hayatını kaybetmektedir.

Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar