DÜNYANIN EN ZEHİRLİ 10 BİTKİSİ

   Bitkiler, hayatımızın olmazsa olmazı, nefes almamız için bize oksijen veren canlılar, çevreye güzel kokular salan ve daha bir sürü sayamadığımız özellikte efsane canlılar. Tabi her bitki bu kadar iyi olmuyor. Bazıları yiyerek zehirliyor bazıları ise sadece dokunmakla canlıları zehirlemeye yetiyor. İşte sizlere dünyanın en zehirli bitkileri;


10. Zakkum 
  • Kaktüs gibi aşırı sıcaklara dayanıklı olan zakkumun boyu 2-5 metreye kadar çıkabilmektedir. Faydası çok olmakla birlikte yanlış kullanımda zehirleme etkisine sahiptir. Bu bitkiyi bilmeden yemek ishal, kusma ve varyasyona neden oluyor. Ayrıca zakkumun dumanı bile zehirli olduğu söyleniyor.
Zakkum


9. Manşinel
  • Güney Amerika kıyılarında ve Batı Hindistan'da yetişen boyu 15 metreye kadar çıkan çok zehirli bir ağaçtır. Elmaya benzeyen meyvesi, ağacın kendisi hatta yakılan parçaların dumanı insanı geçici körlüğe kadar götürebilmektedir. 
Manşinel


8. Water Hemlock (Su baldıranı)
  • Batı Avrupa'dan Doğu Türkistan'a kadar geniş bir alanda görülen bu bitki, su birikintileri ve bataklıkta yetişir. Yanlış kullanımda titreme ve sinir sistemi bozukluğuna yol açar. 
Su baldıranı


7. Angel Trumpets ( Melek Borusu)
  • Doğada beyaz, mavi, pembe ve sarı renkte bulunur. Geceleri çevreye çok güzel koku yaymasının yanında, yanlış kullanıldığında zehirli toksinlerin etkisiyle ishal, felç ve ölüme kadar gitmektedir. 
Melek Borusu


6. Beyaz Snakeroot 
  • Yaygın olarak Kuzey Amerika'da bulunur. Abraham Lincoln'in annesi Nancy Hanks Lincoln Beyaz Snakeroot tarafından öldüğü düşünülmektedir. Snakeroot Tremetome adlı kimyasal madde barındır. Ayrıca yılan sokmasına karşı kullanılan bir bitkidir. 
Beyaz Snakeroot


5. Deadly Nightshade ( Güzelavrat Otu)
  • Domates ve patates ile aynı ailedendir. Atropin, Skopolamin, Hyoscyamine gibi zehirli maddeleri barındırır. Yan etki olarak bulanık görme, hızlı kalp atışları, göz bebeklerinin büyümesi olarak görülür. Tıbbı işlemden geçtikten sonra ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. 
 Güzelavrat Otu


4. Aconite ( Kurtboğan )
  • Zehirlerin kraliçesi olarak da adlandırılır. Yanlış kullanımda yan etki olarak soğuk soğuk terleme, ishal, vücudun karıncalanması, ağız kuruması ve aşırı tükürük salgılamak gibi etkilere sahiptir. 
Kurtboğan


3. Suicide Tree ( Cerberin )
  • Türkçesi intihar ağacıdır. Hindistan'da bu bitki yüzünden yılda 50 kişi hayatını kaybetmektedir. Bünyesinde son derece güçlü toksin olan cerberin içerir. Yeryüzünde cinayet ve intihar etmek için kullanılan en zehirli bitkidir. 
Cerberin


2. Rosary Pea ( Abruz )
  • Anavatanı Endonezya'dır. Bitkinin içerdiği zehirli abrin sayesinde risin zehrinden 100 kat daha zehirlidir. 
Abruz


1. Castor Bean ( Hint Yağı Bitkisi )
  • Anavatanı Hindistan olan ve Akdeniz ikliminin olduğu yerlerde de kendiliğinden yetişebilen zehirli bitkidir. Tohumlarında zararlı risin zehri bulunur. Yenildiği zaman kusma, kramp, böbrek yetmezliğiyle birlikte ölüme yol açabilmektedir.
Hint Yağı Bitkisi

Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar