DÜNYANIN EN PAHALI 10 PARFÜMÜ

   Parfümün tarihi ilk olarak M.Ö. 4.000'lere kadar dayandığı yapılan kazılarda ele geçirilen koku şişelerinden anlaşılmaktadır. İlk başlarda çeşitli baharatları yakarak ve ezerek çevreye güzel koku vermesi sağlanırdı. Ayrıca Mısır'da mumyalanan mezarlara kokular bırakılırdı. 
    Çağdaş anlamda ise ilk parfüm 1370 yılında Macar kraliçesine sunulmuştur. Yılların ilerlemesi ve parfümün hayatımıza girmesiyle şişelerinde kullanılan malzemelerde değişmiştir. Çok değerli taşların kullanıldığı parfüm şişelerinin hayatımızdaki yeri de önem kazanmıştır. Değerli taşların yanı sıra dünyada eşi benzeri az bulunan kokularla birlikte parfümün maliyeti de artmıştır. İşte bu nadide eseler dünyada eşi benzeri olmayan hala bürünmüşlerdir. 

1. DKNY Golden Delicious Millon Dolar Fragrance Bottle - 1.000.000 $
  • 2011 yılında piyasaya sunulan parfümün yapımında dünyanın çeşitli taraflarından getirtilmiş 2.909 adet mücevher, beyaz ve sarı altının yanı sıra elmasta kullanılmıştır. Yapımını ise 1.500 saat sürmüştür. Eşsiz bir tasarıma sahip olan parfümün kokusu eşsiz olduğu söylenmektedir.
DKNY Golden Delicious


2. Clive Christian No. 1 Imperial Majesty Perfume - Ons Değeri 12.721 $
  • 2005 yılında piyasaya girmesiyle dünyanın en pahalı parfümü olmuş ve Guinness Rekorlar Kitabına girmiştir. Nadide ve eşsiz olması bakımından ise sadece 10 adet sınırlı sayıda üretilmiştir. Oldukça pahalı olan parfümün şişesi de son derece süslüdür. Sadece şişe maliyeti 215.000 $ dır. Bu kadar pahalı olmasının nedeni ise boyunda 5 karat elması ile 18 karat som altından bir yaka ile çevrilidir. 
Clive Christian No. 1 Imperial Majesty Perfume


3. Baccarat Les LarmesSacrees de Thebes - Ons Değeri 6.000 $
  • Bu parfümü kristal üretici bir şirket, 1998 yılında sınırlı sayıda üretmiştir. Kristalden yapılma parfüm şişesi Mısır piramitlerine benzetilmiştir. Kokusu ise Ortadoğu'dan getirilmiş olup yasemin, kehribar, gül, mür ve buhur karışımıdır. 
Baccarat Les LarmesSacrees de Thebes


4. Chanel Grand Extrait - Ons Değeri 4.200 $
  • No.5 ünlü parfümcü  Ernest Beaux tarafından hazırlanmıştır. Ayrıca Chanel'in sözcüsü No.5 den her yıl sınırlı sayıda üretildiğini söylüyor. 
Chanel Grand Extrait


5. Clive Christian No. 1 - Ons Değeri 2.150$
  • 2001 yılında üretimine başlanmıştır. O yıllarda dünyanın en lüks kokusu olarak görülmüştür. Parfüm kokusu ise bergamot, orris, vanilya, sedir ağacı ve ylang-ylang özleri birleştirilerek yapılmıştır. Şişe yapımında elmas ve kristal kullanılmıştır.
Clive Christian No. 1

6. Hermes 24 Faubourg - Ons Değeri 1.500 $
  • Hermes parfümü, bayanlar için  Maurice Roucel tarafından 1995 yılında sınırlı sayıda üretilerek başlamıştır. 1.000 adet üretildiği bilinmektedir. Şişe yapımında kristalin de kullanıldığı parfümün koku olarak yasemin, tiare çiçeği, paçuli, ylang-ylang, süsen, vanilya ve sedir ağacı özleri karışımından oluşur.
Hermes 24 Faubourg


7. Caron Poivre - Ons Değeri 1.000 $
  • 1904 yılında kurulan Caron şirketi en prestijli parfüm şirketlerinden biridir. Bu parfüm özel olarak şirketin kuruluşunun 50. yılı itibari ile 1954 yılında üretilmiştir. Hem kadınların hem de erkeklerin kullanabildiği parfümün boynu beyaz altın taşlardan oluşur. Parfümde karanfil, kırmızı ve siyah biber olmak çeşitli baharatlar kullanılmıştır.
Caron Poivre


8. Joy By Jean Patou - Ons Değeri 800 $
  • Parfüm şirketi Henri Almeras tarafından 1929 yılında kuruldu. 1939 yılında üretime başlanan parfüm bugüne kadar en yüksek saygı gören kokulardan biri olmuş ve 2000 FİFİ ödüllerinde Yüzyılın Parfümü olarak seçilmiştir. 
Joy By Jean Patou


9. JAR Bolt Lightning - Ons Değeri 765 $
  • Çeşitli meyveler, çiçekler, taze kesilmiş bitkilerden karışımı oluşan bu parfümün yıldırım çarpması sonucu oluşan kokusuna benzediği şirket tarafından söylenmektedir. 
JAR Bolt Lightning


10. Annick Goutal Eau d'Hadrien - Ons Değeri 441,18 $
  • Hem erkek hemde kadınların kullandığı parfüm, Madagaskar da yetişen mandalina, limon, greyfurt, kavun ağacı özü, selvi, aldehit ve ylang-ylang özlerinin karışımından oluşan bir kokusu vardır. 
Annick Goutal Eau d'Hadrien

Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar