DÜNYANIN EN ZENGİN 10 AKTÖRÜ (2016)

10. Bill Cosby ( 400 Milyon Doları )

   Aktör, komedyen, televizyon yapımcısı ve yazar. Küçük yaşta iş hayatına atılan Cosby ayakkabı boyacılığı, süpermarket, barmen gibi işlerde çalışarak ailesine yardım etmek istemiştir. Liseyi bırakarak eğitimini yarıda bırakmıştır. İlk oyunculuğa 1965 'de '' I Spy'' de başlamıştır. 1984 ile 1992 yıllarında arasında oynadığı ''Cosby Show'' 'la ünlenmiştir. Geçen yıllarda 50'ye yakın kadına taciz suçlamasıyla hakim karşısına çıkmış 1 milyon dolar karşılığında serbest bırakılmıştır.

Bill Cosby


9. Sylvester Stallone ( 400 Milyon Dolar )

   Amerikalı sinema oyuncusu, yönetmen senarist. Eğitim hayatı boyunca devamlı okul değiştiren Stallone Miami Üniversitesini bitirmeden New York'a yerleşmiştir. Aktörlük kariyerine ''Party at Kitty'' ve ''Studs'' adlı porno filmlerinde başlamıştır. ''Bananas'' adlı filmde rol aldıktan sonra aynı yıl ''The Godfather'' filminden teklif almış fakat teklifi feri çevirmiştir. Asıl ününe ''Rocky'' ve ''Rambo'' filmleriyle ulaşmıştır.

Sylvester Stallone


8. Jack Nicholson ( 400 Milyon Dolar )

  Oyunculuk kariyerine 1958 yılı yapımı ''The Cry Baby Killer'' filmde başrol alarak başlamıştır. 3 Oscar ödülü ve 7 Altın Küre ödülü kazanmıştır. Ayrıca ''Batman'' filminde Joker rolünü oynamıştır.

Jack Nicholson


7. Tyler Perry ( 400 Milyon Dolar )

   Amerikalı aktör, yapımcı, yönetmen ve yazar. Küçük yaşta babası yüzünden zor ve acılı bir çocukluk yaşarken 16 yaşında intihara kalmış fakat adını değiştirerek babasından ayrılarak kendi yolunu çizmiştir.

Tyler Perry


6. Johnny Depp ( 400 Milyon Dolar )


   Babası inşaat mühendisi annesi garson olan Depp 4 çocuktan en küçüğüdür. 12 yaşında ailevi sorunlardan dolayı stres yaşayan Depp sigara başlar ve ilaç yardımı almaya başlar. 20 yaşındayken 25 yaşındaki makyaj sanatçısı olan Lori Allison ile evlenir. Eşi onu Nicolas Cage ile tanıştırdı ve Hollywood' a tanıttı. İlk filmi ise ''Nightmare on Elm Street'' dir.

Johnny Depp


5. Mel Gibson ( 425 Milyon Dolaar )

   Aktör, yapımcı ve yönetmen. 11 çocuklu bir ailenin 6. çocuğu olan Gibson ablasının onu üniversitenin dram bölümüne kayıt etmesiyle oyunculuk kariyeri başlamış olmuştur. ''Mad Max'' adlı ilk filmiyle üne kavuşmuştur.

Mel Gibson



4. Tom Cruise ( 480 Milyon Dolar )

   Annesi amatör oyuncu ve öğretmen,  babası ise elektrik mühendisi olan Tom'un babasının işinden dolayı devamlı dolaşmışlardır. Eğitim hayatını Liseden ayrılıp bitirerek ''Endless Love'' filimiyle sinema hayatına girmiştir. 

Tom Cruise


3. Shah Rukh Khan ( 600 Milyon Dolar )

   Kral Han olarak ta bilinen Hindistan'ın Bollywood sahnesine çıkan en başarılı dekore aktördür. 50 den fazla filmde rol alarak ülkesi Hindistan'da birçok dizilerde başrol oynamıştır.

 Shah Rukh Khan


2. Jerry Seinfeld ( 820 Milyon Dolar )

   Komedyen ve aktör olan Jerry küçük yaşta gece gündüz izlediği çizgi filmlerle kendini geliştirerek kendi tarzını yarattı. New York şehir üniversitesi iletişim ve tiyatro bölümünden mezun olarak geceleri stand-up yaparak kariyerine başladı. 

Jerry Seinfeld


1. Merv Griffin ( 1 Milyar Dolar )

   Aktör şarkıcı, tiyatro ve film oyuncusu. Küçüklüğünde kiliselerde piyano çalmayı öğrendi. Üniversite eğitimini terk ederek radyo istasyonu KFRC de çalışmaya başlamış. Kazandığı paralarla kendi plak şirketini kurarak kendi albümünü çıkarak ününü arttırdı.

Merv Griffin

Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar