- İlk karpuz hasadı M.Ö. 5000 yıllarında Mısır'da gerçekleşmiştir.
- Guinness Rekorlar Kitabına göre dünyanın en ağır karpuzu 2005 yılında 121 kg. gelmiştir.
- Karpuzun büyümesi yaklaşık olarak 90 gün sürer.
- Karpuz yaz aylarında kaybedilen su kaybını önleyerek vücudun nem dengesini düzenler.
- Mineral ve su barındıran karpuz böbrekleri temiz tutar.
- Düşük kalori ve su yüzdesi bakımından fazla olan karpuz, kilo vermede yardımcı tatlı yiyecektir.
- İçerdiği B6 Vitamini sayesinde beyin gücünü artırır, stresi ve depresyonu azaltır.
- Cildi güzelleştiren, kırışıklıklara, yara izlerine ve sivilcelere karşı tedavi etkisi vardır.
- UV (Ultraviyole) ışınlarına karşı korur.
- İçerdiği antioksidanlar sayesinde kolon, meme, akciğer, pankreas ve birçok kanser türlerine karşı korur.
- Göz için gerekli olan A Vitamini sayesinde görme gücünü artırır ve göz enfeksiyonlarına karşı korur.
- Vücutta bulunan hücreleri yenilemede Potasyumu barındıran karpuz, kalp hastalıklarına karşı korur, sinir sisteminin uyarılmasını kontrol eder.
- Ayrıca C, B6, B1, magnezyum gibi vitaminler sayesinde enfeksiyona karşı korur, kemikleri güçlendirir ve kan basıncını düzenler.
Sonrakİ
« Önceki Mesaj
« Önceki Mesaj
Öncekİ
Sonraki Mesaj »
Sonraki Mesaj »
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)