- İlk karpuz hasadı M.Ö. 5000 yıllarında Mısır'da gerçekleşmiştir.
- Guinness Rekorlar Kitabına göre dünyanın en ağır karpuzu 2005 yılında 121 kg. gelmiştir.
- Karpuzun büyümesi yaklaşık olarak 90 gün sürer.
- Karpuz yaz aylarında kaybedilen su kaybını önleyerek vücudun nem dengesini düzenler.
- Mineral ve su barındıran karpuz böbrekleri temiz tutar.
- Düşük kalori ve su yüzdesi bakımından fazla olan karpuz, kilo vermede yardımcı tatlı yiyecektir.
- İçerdiği B6 Vitamini sayesinde beyin gücünü artırır, stresi ve depresyonu azaltır.
- Cildi güzelleştiren, kırışıklıklara, yara izlerine ve sivilcelere karşı tedavi etkisi vardır.
- UV (Ultraviyole) ışınlarına karşı korur.
- İçerdiği antioksidanlar sayesinde kolon, meme, akciğer, pankreas ve birçok kanser türlerine karşı korur.
- Göz için gerekli olan A Vitamini sayesinde görme gücünü artırır ve göz enfeksiyonlarına karşı korur.
- Vücutta bulunan hücreleri yenilemede Potasyumu barındıran karpuz, kalp hastalıklarına karşı korur, sinir sisteminin uyarılmasını kontrol eder.
- Ayrıca C, B6, B1, magnezyum gibi vitaminler sayesinde enfeksiyona karşı korur, kemikleri güçlendirir ve kan basıncını düzenler.
Sonrakİ
AVOKADO İLE İLGİLİ BİLİNMEYENLER
AVOKADO İLE İLGİLİ BİLİNMEYENLER
Öncekİ
DÜNYANIN EN GÜZEL 20 SARAYI
DÜNYANIN EN GÜZEL 20 SARAYI
































Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)