KARPUZ İLE İLGİLİ BİLİNMEYENLER



KARPUZ

  • İlk karpuz hasadı M.Ö. 5000 yıllarında Mısır'da gerçekleşmiştir.
  • Guinness Rekorlar Kitabına göre dünyanın en ağır karpuzu 2005 yılında 121 kg. gelmiştir.
  • Karpuzun büyümesi yaklaşık olarak 90 gün sürer.
  • Karpuz yaz aylarında kaybedilen su kaybını önleyerek vücudun nem dengesini düzenler.
  • Mineral ve su barındıran karpuz böbrekleri temiz tutar.
  • Düşük kalori ve su yüzdesi bakımından fazla olan karpuz, kilo vermede yardımcı tatlı yiyecektir.
  • İçerdiği B6 Vitamini sayesinde beyin gücünü artırır, stresi ve depresyonu azaltır.
  • Cildi güzelleştiren, kırışıklıklara, yara izlerine ve sivilcelere karşı tedavi etkisi vardır.
  • UV (Ultraviyole) ışınlarına karşı korur.
  • İçerdiği antioksidanlar sayesinde kolon, meme, akciğer, pankreas ve birçok kanser türlerine karşı korur.
  • Göz için gerekli olan A Vitamini sayesinde görme gücünü artırır ve göz enfeksiyonlarına karşı korur.
  • Vücutta bulunan hücreleri yenilemede Potasyumu barındıran karpuz, kalp hastalıklarına karşı korur, sinir sisteminin uyarılmasını kontrol eder.
  • Ayrıca C, B6, B1, magnezyum gibi vitaminler sayesinde enfeksiyona karşı korur, kemikleri güçlendirir ve kan basıncını düzenler.

Bunu Paylaş

İlgİlİ Mesajlar